•  

  •  

  •  

  •  

  •  

 Váczi Eszter 

Váczi Eszter Budapesten született. Zenei tanulmányait a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában végezte, ahol hét évet tanult klasszikus zongorát, és mindvégig tagja volt az iskola kórusának, amely az ország egyik legkomolyabb énekkara. Gimnáziumi évei alatt már megszületett benne az a feltétlen vonzalom a jazzmuzsika iránt, amely végül egyenes irányt mutatott számára, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének tanszakára jelentkezzen. Itt 2001-ben szerzett művész/tanári diplomát. A főiskola első évének nyarán választották be a mindössze két évig futó, de annál nagyobb sikereket magáénak tudható Jazz+Az nevű formációba, ahol egy színpadon állhatott a magyar jazzélet számos kiemelkedő alakjával. Szintén a főiskolai évek alatt ismerkedett meg azokkal a zenészekkel, akik meghatározó kollégái lettek két fő formációjában, a Váczi Eszter Quartet-ben, és a Váczi Eszter és a Szörp-ben. A két fő formáció mellett számos egyéb előadó együttesében, valamint különböző zenekarokban is közreműködött, illetve közreműködik a mai napig: Cserháti Zsuzsa, ESP, Budapest Jazz Orchestra, Modern Art Orchestra, Fernk, Hárshegy, Hatok zenekar.

A Váczi Eszter és a Szörp tagjai: Gátos Iván – zongora, Gátos Bálint – basszusgitár, Fehér Géza – gitár, Barbinek Gábor – pozan, Weisz Gábor/ Szatmári Zoltán – szaxofon, Magyar Ferenc /Puskás Csaba – trombita, Mike Zsolt – dob, Weisz Nándor – ütőhangszerek és Váczi Eszter – ének.

Jazzkvartettje jelenlegi formáját 2004-ben érte el, korábban többféle felállásban is létezett a zenekar, ahol olyan kiváló zenészekkel játszott, mint pl. Juhász Gábor, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Balázs, Révész Richárd, Kovács Zsolt, Váczi Dániel, Oláh Szabolcs, Hárs Viktor, Mester Dániel...

A Váczi Eszter Jazz Quartet jelenlegi tagjai: Gátos Iván – zongora, Gátos Bálint – basszusgitár, Mike Zsolt – dob és Váczi Eszter – ének és 2010 szeptembere óta Schneider Zoltán – gitár.

A Váczi Eszter Quartet 2009-ben megjelent Vissza hozzád című első albuma alig 1 év leforgása alatt aranylemez lett. 2011 januárjában pedig elérte a platina fokozatot. Az egy kivételével kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó korong sikere túlszárnyalt minden előzetes várakozást.

2009-ben Orosz Dénes lemezükről választott főcímdalt Poligamy című filmjéhez, melyet idáig több mint 120 ezren láttak.

2010 őszén kezdték el második lemezük anyagát rögzíteni, amihez egy igazi külföldi sztárt hívtak segítségül. De rendhagyó módon nem muzsikust, hanem hangmérnököt szerződtettek az új albumhoz. Az eddig elkészült négy szám felvételén az a Helik Hadar segédkezett, aki Herbie Hancock River - The Joni Letters című lemezéért Grammy díjat vehetett át, és azóta is a jazzlegenda első számú technikai segítsége.

Az új lemez megjelenése 2011-ben várható, az elkövetkezendő koncerteken már erről az albumról is hallhat ízelítőt az, aki ellátogat a Váczi Eszter Quartet valamelyik fellépésére.

Honlap: http://www.vaczieszterquartet.hu

.
embed video plugin powered by Union Development