•  

  •  

  •  

  •  

  •  

 

Szubrett a Broadwayn: Blossom Dearie Sings Broadway Hit Songs

 

Ki hinné, hogy napjaink megasztárja Diana Krall, az ugyancsak zongorista-énekesnő Blossom Dearie-t tekinti első számú példaképének.

A fáma szerint születésekor barackvirággal kedveskedtek neki és mamájának, ezért kapta különös keresztnevét. 20 évesen már énekelt a Woody Herman zenekar énekegyüttesében és koktélbárokban zongorázott. 1952-től 56-ig Párizsban dolgozott ott fellépő amerikai zenészekkel és saját Blue Stars együttesével. Két fontos esemény is a francia fővároshoz kötődött: férjhez ment Bobby Jasparhoz, a neves belga tenoros-fuvoláshoz, és megismerkedett Norman Granz-cel, a híres impresszárióval, aki hazahívta az Államokba.

1960-ban, amikor ez a lemez megszületett, a kislányos hangú énekesnő már 32 éves érett asszony volt, négy Verve LP-vel a háta mögött. A biztos szimatú Granz vele is elkészíttetett egy Broadway albumot. Tizenkét dal híres musicalekből, olyan szerzőktől mint Cole Porter, Richard Rogers, Jerome Kern vagy Frank Loesser. Csupa nyerő szám egy igazán eredeti előadó tolmácsolásában. Háta mögött a hollywoodi Russell Garcia big band, amely ezekben az években Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Anita O’Day és Mel Tormé stúdiófelvételein is közreműködött.

MA

.