•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Minden jegy elkelt Stacey Kent 2011.11.25-i pénteki Budapest Jazz Clubban tartandó koncertjére. Koncertjein nem ritka, hogy a széksorok között akár három generáció képviselő is helyet foglalnak. Legújabb, Breakfast On The Morning Tram című albumán Stacey bensőséges hangvételű számai hallhatók. Az érett személyiség és a rabul ejtő énekhang - a korongot újra és újra meghallgatva - mindig valamilyen apró meglepetést szerez. A dallamos, és zeneiségében is lenyűgöző albumot a The Guardian rendkívül tömören csak úgy jellemzi: „ a delight”.
A november 25-i koncerten a Budapest Jazz Clubban már megszokott közelségből szemlélve intim, személyes hangvételű előadás tanúi lehetünk. .

Stacey Kent (USA) - Budapest Jazz Club 2011.11.25 21.00 h

Stacey Kent világhírnévig vezető útja akár egy hollywoodi film forgatókönyve is lehetne.
Amerikai diákként Európában tanult összehasonlító nyelvészetet, ám karrierje – a szintén akadémiai tanulmányokat folytató későbbi férjével Jim Tomlinsonnal való találkozásuk után – 180 fokos fordulatot vett. Kölcsönös vonzódásuk mellett a jazz zene iránti rajongásuknak köszönhetően a közös hangot is hamar megtalálják, egy évvel később már zenei tanulmányokat folytattak Londonban.
Stacey robbanásszerű karrierjét csak néhány szárnypróbálgatás előzte meg, hiszen a különleges hangban és kisugárzásában rejlő lehetőséget szinte azonnal felismerte Humphrey Lyttelton, a BBC legendás jazz-szerkesztője, aki nemcsak lemezszerződést ajánlott a fiatal díva jelöltnek, hanem filmszerepet is a III. Richárd nagyszabású mozi változatában. A mesébe illő történet azonban itt közel sem ért véget. ’97-ben megjelenő romantikus dalokat feldolgozó Close Your Eyes című lemezét a közönség és a szakma egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta. Röviddel ezután meghívást kapott Amerika egyik legnézettebb csatornájának, a CBC Sunday Morning című műsorába, mellyel nemzetközi ismertséget szerzett.
Az énekesnő népszerűségét a megszámlálhatatlan fellépés mellet jól példázza, hogy napjaink legdivatosabb amerikai krimi írója, John Harvey is „megénekelteti” Stacey-t egyik izgalmas történetében, vagy, hogy a filmcsillag Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is ő gondoskodott a fogadáshoz illő hangulatról.
Hogy egy, a fentieknél „szakmaibb” példát is említsünk, a háromszoros Oscar-díjas dalszerző Jay Livingston Billie Holiday és Ella Fitzgerald mellett említi jazztörténeti jelentőségét.
A romantikus alkatú énekesnő majd minden dalát áthatják az érzelmek. Számaiban leggyakrabban szerelemről, románcról, romantikus történetekről mesél, melyek időtlenségüknél, bájos és nem ritkán humorral fűszerezett előadásmódjuknál fogva fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kedvesek.
Koncertjein nem ritka, hogy a széksorok között akár három generáció képviselő is helyet foglalnak.
Legújabb, Breakfast On The Morning Tram című albumán Stacey bensőséges hangvételű számai hallhatók. Az érett személyiség és a rabul ejtő énekhang - a korongot újra és újra meghallgatva - mindig valamilyen apró meglepetést szerez. A dallamos, és zeneiségében is lenyűgöző albumot a The Guardian rendkívül tömören csak úgy jellemzi: „ a delight”.
A november 25-i koncerten a Budapest Jazz Clubban már megszokott közelségből szemlélve intim, személyes hangvételű előadás tanúi lehetünk.

 

embed video plugin powered by Union Development