•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Kihirdették a Waclaw Felczak Alapítvány nyerteseinek nevét.
Az alapítvány a magyar-lengyel zenei összefogásban, kooperációban megvalósuló zenei művek, albumok támogatására írt ki pályázatot. Idén 14 pályázat kapott több mint 25 millió forintos támogatást, köztük jazz-zenészek is. Céljuk, hogy minél több együttműködés és barátság alakuljon ki a zene által is a két nép között.
Elmondták, hogy minden várakozásukat felülmúlta a beérkezett pályázatok mennyisége, és emiatt dupla annyi nyertest hirdettek idén, mint eddig.
Két külön pályázatot hirdettek, a Junior kategóriát és a Prémium kategóriát. A Junior kategóriában Varga Dániel Eastern European Quartetje nyert, amiben két magyar és két lengyel zenész tag. A Prémium kategóriában Oláh Kálmán nyert magyar részről, lengyel partnere pedig a Piotr Wojtasik Quartet, akikkel közös lemezt készítenek a megnyert összegből.
A Prémium kategóriában lett még egy jazz-zenész nyertes: Kiss Zoltán, akivel épp most készül interjú egy BJC Big Band lemez kapcsán. Kiss Zoltán lengyel partnere Mateusz Smoczynski lesz a munkában. A BJC Big Banddel készülnek új lemezt kiadni a megnyert pályázatnak köszönhetően.
A Felczak-lemezek pályázatot, melyből lemezek születnek a Fonó Records 2018-ban indította útjára az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

embed video plugin powered by Union Development