•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Kedves Vendégeink! A Magyarországon 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet kapcsán előírt intézkedéseknek megfelelően az Opus Jazz Club rendezvényein 100 főben korlátozzuk a résztvevők, fellépők és személyzet együttes számát, ezért a klubban az intézkedés érvényességének ideje alatt kizárólag az alsó szinten fogadjuk vendégeinket. A felső szintre korábban online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza. Megértésüket köszönjük!
Budapest Music Center – Opus Jazz Club.
Az énekes, zongorista és zeneszerző Kadri Voorand erőteljes érzelmi töltetű, történetmesélő zenét játszik, melyben a megkapó, fülbemászó ritmusokat egészen egyedi módon ötvözi a pop, jazz és folk elemeivel. Kadri Voorand igen magasan képzett énekes, aki eredeti zenéjével és kifejezésmódjával számos díjat söpört be Észtországban éppúgy, mint a nemzetközi színtéren. Rengeteg országban koncertezett már, ideértve Nagy-Britanniát, Németországot, Finnországot, Dániát, Svédországot, Norvégiát, Kínát, Olaszországot, Oroszországot és Üzbegisztánt, ahogy többször megfordult Magyarországon, az Opus Jazz Clubban is. 2017-ben megkapta az Észt Zenei Díjat (Estonian Music Awards) az év legjobb női énekese kategóriában, és az év legjobb jazzalbuma elismerést az Armupurjus (Szerelmi mámor) című albumáért.
Mihkel Mälgand egyike a legtöbbet foglalkoztatott észt bőgösöknek. Kettejük erős ritmikai és improvizációs egymásrahangoltsága egy összeszokott, szoros duót eredményez. Náluk a popszerű dallamok virtuóz improvizációkkal és fejlett technikai eszközkészlettel párosulnak. Szívszorító balladák és hip groovok, teljesen egyedi csavarok a soundban, és meghökkentő, bátor szövegek jellemzik zenéjüket. A duó tagjai korábban számos koncertet adtak Észtországban és külföldön, többek között a patinás Pori Jazz és Jazz Baltica fesztiválokon. Új albumuk néhány héttel az Opusban adott koncertjük (március 18.) előtt jelenik meg az ACT Music gondozásában.
„Kadri Voorland hangja a purista akrobatika és az elektronikán átszűrt szélsőségek között ugrál. Az összes énekes perverziót jelen időben végzi, miközben találékony módon köti össze a repetitív periódusokat, a torzított, vibráló hangokat, hogy végül egy szaltóval megérkezzen egy szakadékszerű kontraszt mélyére. Ezt követően visszatér a zongorához, hogy megkösse az énekhang és a billentyűk szimbiotikus házasságát” – jellemezte őt az All About Jazz kritikusa.

embed video plugin powered by Union Development