•  

  •  

  •  

  •  

  •  

A magukat a „világ legkisebb big-bandje”-ként aposztrofáló Marina & The Kats osztrák trió álomszerű időutazást kínál hallgatóinak Django Reinhardt és Cab Calloway korába, az ellenállhatatlan dívák és az érzékien suttogó, varázsos hangú croonerek világába, amikor a mára már szinte elfeledett lindy hop vagy a collegiate shag számítottak a legdivatosabb táncoknak – hogy az út végén aztán finoman visszahozza közönségét az itt és most világába. A lendületes gypsy-jazz gitár, a fürge dallamok, a szellős snaredobok és Marina egyedülállóan elbűvölő hangja nosztalgikus és élvezetes koktéllá keverednek – azonnali mosolygásra késztetve hallgatóikat.
A csapat Small című 2016-os debütáló albuma nagy sikert aratott, a lemezbemutató turné során az Opus közönségét is pillanatok alatt elvarázsolták. Egy évvel később a Marina & The Kats újra stúdióba vonult, melynek eredménye a Wild című dupla vinyl album lett, rajta nem kevesebb, mint 16 új dallal. Természetesen ezúttal is hűek maradtak stílusukhoz és SWING SWING SWING szlogenjükhöz, s több mint száz koncert tapasztalatával a tarsolyukban még mélyebben merültek bele a korszak juke jointjainak és báltermeinek sodró hangzásába. Az Egyesült Államokban, Németországban, Svájcban, Spanyolországban, Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Franciaországban és Ausztriában folytatott, újabb teljes évnyi intenzív turnéjuknak köszönhetően mára már komoly nemzetközi hírnévre tettek szert.
Közeledik a zenekar harmadik születésnapja, így hát keményen dolgoznak a közeljövőben megjelenő harmadik albumukon, melynek anyagából természeten jócskán adnak majd ízelítőt az Opus Jazz Clubban is, december 5-i koncertjükön.

embed video plugin powered by Union Development