•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Idén nyáron Charles Lloyd & The Marvels európai turnéra indul, ami egyben Lloyd 80. születésnapi jubíleumi koncertsorozata is. A budapesti fellépésen Lukács Miklós cimbalomművész lesz a zenekar vendége.
Az autodidaktaként induló, idén 80 esztendős jazzlegendát, Charles Lloydot már gyerekkorában zenei színtér vette körül, ahol olyan muzsikusokat hallott, mint Phineas Newborn, Irvin Reason, George Coleman, Bobby “Blue” Bland, Howlin’ Wolf vagy B.B. King. A hatvanas években olyan zenészek társaságában forgott mint John Coltrane, Miles Davis, Coleman Hawkins, Cannonball Adderley, Chico Hamilton, Eric Dolphy, Joe Zawinul, Ron Carter, Herbie Hancock, Louis Hayes, Szabó Gábor. Lloyd játszott a Doors, a Beach Boys, a Byrd albumain és fellépett Hendrix, Joplin, a Cream és a Grateful Dead koncertjein. Zenéje hatással volt Miles Davisre is, öröksége Davis Bitches Brew albumán fedezhető fel.
Charles Lloyd napjainkban sem tétlenkedik. 2015-ben a Blue Note-hoz szerződött, ahol három éven belül, három kiváló albumot hozott ki: a Wild Man Dance-t (2015), az I Long to See You-t (2016) és a Passin’ Thru-t (2017). A Wild Man Dance-en fontos szerepet kap Lukács Miklós magyar cimbalomművész is, aki még 2012-ben Borbély Mihállyal és Dresch Mihállyal együtt vendégként fellépett Lloyd Sky Triojával Budapesten.
A Charles Lloyd & The Marvels vette fel a 2016-os jazz, blues és a country mentén mozgó I Long to See You albumot. Lloyd mellett Bill Frisell (gitár), Greg Leisz (steel gitár), Reuben Rogers (basszusgitár) és Eric Harland (dob) játszik a zenekarban. Lloyd budapesti koncertje július 1-én lesz a MOMSportban.

embed video plugin powered by Union Development